Incident u nuklearnoj elektrani, zatvoren reaktor

Reaktor belgijske nuklearne elektrane automatski je ugašen nakon što je došlo do "anomalije", javili su zvaničnici elektrane dodajući da je u toku istraga, prenosi RT.

Ujedno, oni su naglasili da ne postoji opasnost od radijacije.

"Zaštitni mehanizam koji je instaliran na reaktoru broj 2 automatski ga je ugasio pošto je programiran da to uradi ukoliko detektuje anomaliju. Razlog gašenja trenutno ispituju stručnjaci", rekla je An-Sofi Hjudž, portparol kompanije "Elektrabel".

Zaposleni u toj nuklearnoj elektrani navode da je "sigurno" da se problem nalazi u "drugom delu elektrane", a ne u nuklearnoj zoni, javlja RT.

"Incident je pokazao da sigurnosni mehanizmi rade. Postrojenje je potpuno bezbedno jer je ta jedinica zaustavljena", rekla je Hjudž, a prenosi RTBF.

Ova nuklearna elektrana jedna je od dve najveće u Belgiji i nalazi se na nekih 100 kilometara od Brisela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet