Petrov: "Za dom spremni" niti zabraniti, niti koristiti

Lider Mosta Božo Petrov izjavio je danas da ustaški pozdrav "Za dom spremni" ne bi trebalo ni zabraniti, niti koristiti, jer "postoje lepši uzvici i pesme kojima se može veličati domovina".
"Mislim da je u ovom trenutku zakon potpuno nejasan i sve dok se stvari ne preciziraju, to je siva zona", rekao je Petrov.
 
On je, odgovarajući na pitanja novinara u Sinju povodom uzvikivanja "Za dom spremni" u Kninu tokom proslave "Oluje", naveo da je taj pozdrav za vreme NDH i ustaškog režima iskompromitovan.
 
Ministar pravosuđa Ante Šprlje navodi da bi bilo bolje da se taj pozdrav ne koristi dok svoj sud ne daju istoričari, a potom i pravosuđe.
 
Šprlje smatra da uzvikivanje "Za dom spremni" u Kininu stavlja proslavu "Oluje" u drugi plan, prenela je Hina.
 
"Mislim da to nije najbolje", rekao je Šprlje.
  • Aleksandar

    07.08.2016 21:30
    Božo, verovali ili ne, Petrov
    Od svih Hrvata, po običaju, najgori su Srbi!!!
  • Slobodan

    07.08.2016 21:20
    Beskičmenjak
    Čovek zapravo izjavljuje da nema stav. Neće nikom da se zamera. Planira da dugo ostane u politici. On bi sa svakim mogao.... Takve ne treba ni zabraniti ni koristiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet