Poslanik predložio da se svinjske glave postave na granici Mađarske

Mađarski političar Đorđi Šoflin izazvao je lavinu komentara nakon što je predložio da se na granici postave svinjske glave da bi se sprečio ulazak muslimanskih migranata.

Šoflin (76) iz desničarske partije Fides je na Tviteru napisao da bi svinjske glave na granici odvratile ljude mnogo efikasnije da ne prilaze ogradi.

Šoflin je to rekao reagujući na izjavu direktora organizacije "Hjuman rajts voč" Endrua Strehleina. Argumentacija na Tviteru usledila je nakon što su mađarski zvaničnici postavili maske od povrća na graničnim ogradama kako bi sprečili migrante.

Strehlein je rekao da izbeglice beže od rata i mučenja i da ih glave od povrća neće odvratiti u njihovoj nameri. Šoflin je odgovorio da se slaže i da bi svinjske glave bile mnogo efikasnije.

Strehlein je ovo opisao kao "sramotu za čovečanstvo", da je njegov predlog "za gađenje", optuživši ga za "ksenobofsku prljavštinu" te da tako nešto ne očekuje od jednog poslanika.

Od 177.135 zahteva za azil u Mađarskoj 2015. godine, odobreno je samo 146.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet