Palestinac ubijen prilikom pokušaja da pregazi policajce

Jedan Palestinac je ubijen, a jedan ranjen jutros nakon pokušaja da pregaze policajce u izbegličkom logoru Šuafat u istočnom Jerusalimu.

Policija je rekla da su se oni vozili brzo u pravcu policajaca, da su odbili da stanu i da se na njih pucalo. Niko od policajaca nije ranjen.

"Na kraju operativne aktivnosti izraelske i granične policije u izbegličkom logoru Šuafat i nakon što su se snage povukle, vozilo im se približilo brzo u pokušaju da ih pregazi, kako se sumnja", navodi se policijskom saopštenju i dodaje da se, kada se osumnjičeni nisu povinovali njihovim zahtevima i nastavili da voze brzo, posumnjalo se da im je namera da ih pregaze i tada je pucano u njihovom pravcu.

U proteklih godinu dana Palestinci su ubili 34 Izraelca i dvoje američkih turista u talasu nasilja koje se stišalo u poslednjim mesecima. U isto vreme ubijeno je najmanje 208 Palestinaca, za koje Izrael tvrdi da su većina bili napadači.

Izraelska strana takođe tvrdi da palestinski politički i verski lideri huškaju na napade, dok Palestinci smatraju da je nasilje rezultat frustracije zbog decenijske okupacije palestinskih teritorija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet