Građanima Beča se savetuje da naprave zalihe namirnica i vode

Zvanična ustanova za preventivnu politiku grada Beča "Pomagači Beča" pozvala je građane da uspostave privremene zalihe za prevazilaženje mogućih problema u snabdevanju.

U letku koji je dostavljen građanima se savetuje pravljenje zalihe vode i dugotrajnih namirnica.

Potpredsednik nadležnog udruženja "Pomagači Beča", predsednik skupštine pokrajine Beča Hari Kopic, ukazuje da je snabdevanje vodom obezbeđeno, ali da se uvek nešto može dogoditi. Naglasio je da bi, na primer, zemljotres mogao prekinuti sistem snabdevanja vodom.

"Zbog toga je korisno da se u kući drže voda i namirnice za oko tri dana", objasnio je Kopic.

Ukazao je da može doći i do prekida snabdevanja strujom, opasnost o kojoj se već duže diskutuje u Evropi, a bez struje ne rade ni supermarketi.

Takođe, udruženje savetuje građanima da se za manje probleme pripreme kod kuće, na primer, obnavljanjem seta prve pomoći, ali i znanjem iz te oblasti.

Isto tako se savetuje da nabave "jednostavne izvore energije i svetla", kao i radio na baterije, kako bi se, u slučaju prekida snabdevanja strujom mogle dobiti korisne i važne informacije.

Slično upozorenje nedavno je objavljeno i u Nemačkoj.

  • Pera

    19.09.2016 19:19
    Da li se nesto sprema ili ne, za nas nije bitno. Mi nemamo dovoljno ni za ceo mesec, a kamoli da kupujemo vodu i rezervnu hranu. Visak hrane u mojoj kuci bi nestao za jedan dan.
  • hahaha

    19.09.2016 17:28
    Trgovac propaganda da povecaju promet.
  • NN

    19.09.2016 11:35
    Poluinformacije u službi panike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.