Indijska policija privela goluba zbog sumnje da je špijun

Indijska policija zadržala je danas u pritvoru goluba nakon što je primećeno da nosi poruku premijeru Narendru Modiju u blizini strogo čuvane granice sa Pakistanom.

"Noćas smo priveli goluba", izjavo je policijski inspektor Rakeš Kumar.

Pripadnici graničnih bezbednosnih snaga našli su pticu u Patankotu u oblasti Pendžab, u kojoj su pakistanski militanti izvršili smrtonosne napade na bazu vojne avijacije u januaru.

"Graničari su priveli goluba sa porukom u kojoj piše "Modi, mi nismo isti kao 1971. godine, sada je i svako dete spremno da se bori protiv Indije"", rekao je Kumar. On je dodao da je poruku potpisala militantna grupa Laškar e Taiba i da se zato "istraga o toj ptici sprovodi vrlo ozbiljno".

Prošle godine, indijski policija uhvatila je goluba zbog sumnje da špijunira za Pakistance. Golub je podvrgnut rengenskom snimanju kako bi se proverilo da li u telu ima kamere, predajnik ili sakriveni čip, pošto je 2013. godine vojska našla mrtvog sokola opremljenog kamerom, a pre toga, 2010. godine je uhvaćen još jedan golub za kojeg se tvrdi da je u službi špijunaže.

  • Obaraj

    03.10.2016 14:19
    S obzirom da je izraelska armija napravila špijun bubu od bube, ovećeg bumbara, koji nosi na sebi i GPS pozicioner i kameru, nije teško zamisliti da će se u budućem ratu pucati na sve što leti.
    20 takvih puštenih buba mogu precizno da snime i odrede poziciju pešadijske jedinice.
    Za topove. Vojnici će pucati i na takve bube, jer im život zabisi od toga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet