Izuzetno opasan uragan Nikol ide ka Bermudima

Uragan Nikol, označen kao "izuzetno opasan" koji je prerastao u oluju kategorije četiri, na skali do pet, kreće se ka Bermudima, britanskoj teritoriji u Atlantskom okeanu, upozorio je noćas američki Nacionalni centar za uragane.

Prema predviđanjima američkog centra, uragan Nikol, s maksimalnom jačinom vetra od 215 kilometara na sat, danas će preći preko Bermudskih ostrva. On je u 5 sati jutros, po centralnoevropskom vremenu, bio 290 kilometara južno od tog arhipelaga.

Bermudi treba da se pripreme za opasnu oluju, razorne talase i jake kiše i stanovnici da požure i pripreme se da zaštite svoje živote i svoju imovinu, upozorio je centar.

Prolazak uragana Metju preko Kariba i SAD prošle sedmice bio je izuzetno razoran. Na Haitiju uragan Metju je usmrtio najmanje 473 osobe.

  • Terješkova

    13.10.2016 09:12
    Sinonim
    Ameri me uvek nasmeju kad daju imena uraganima... te Nikol, te Katarina, Rita, Ofelija... muškog imena nigde!! Kod nas nema uragana, ali ima muškog imena!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet