Oslobođena 21 devojčica iz grupe koju je oteo Boko Haram

Nigerijski zvaničnici javili su da je oslobođena 21 srednjoškolka iz Čiboka, iz grupe koju su oteli nigerijski ekstremisti Boko Haram pre više od dve godine.

Izvor u predsedništvu Nigerije rekao je da su devojke razmenjene jutros za četiri zatvorenika Boko Harama u regionu Banki, na granici sa Kamerunom.

Portparol predsednika Malam Garb Šehu napisao je u tviter poruci da su oslobođene učenice preuzele nigerijske službe. Rekao je da je njihovo oslobađanje rezultat pregovora između vlade i Boko Harama, uz posredovanje švajcarske vlade i Međunarodnog crvenog krsta i da će pregovori biti nastavljeni.

Pokret "Vratite naše devojke" (Bring Back Our Girls) koji se bori za oslobađanje više od 200 učenica iz Čiboka otetih u aprilu 2014, saopštio je da čeka potvrdu njihovog identiteta.

Otmica učenica iz Čiboka izazvala je međunarodnu osudu. Desetine učenica su pobegle ali većina je ostala u rukama ekstremista. Vođa Boko Harama Abubakra Šehaku rekao je da će one biti oslobođene samo ako ih vlada razmeni sa uhapšenim ekstremističkim vođama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet