FBI pokreće novu istragu zbog mejlova Hilari Klinton

Direktor FBI Džejms Komej je saopštio da biro ponovo pokreće istragu o privatnom mejl serveru Hilari Klinton.

Ova odluka dolazi kao veliko iznenađenje svega 11 dana pred predsedničke izbore. Nakon preporuka Ministarstvu pravde da ne podnosi prijavu protiv demokratske kandidatkinje za predsednicu SAD u prošloj istrazi, Komej je u pismu koje je poslao Kongresu rekao da su ga "skorašnja otkrića" navela da provere još jednom navode.

"U slučaju koji nema veze sa ovim, FBI je otkrio postojanje mejlova koji su važni za tok istrage. Pišem vam kako bih Vas obavestio da me je tim istražitelja uputio, a ja se složio sa tim da FBI mora da pokrene nove korake u otkrivanju da li se u mejlovima nalaze poverljivi podaci", stoji između ostalog u pismu direktora FBI.

Kako prenosi focus.de, Klinton je u vreme mandata državne sekretarke slala mejlove i preko privatnog, neobezbeđenog servera, što je kažnjivo. FBI je svoju istragu zatvorio u julu i predložio da se ne podigne optužnica protiv Klinton. Odlukom ministarke pravde Lorete Linč, afera je pravno okončana, ali je politički sve vreme ostala tema. Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je zapretio svojoj konkurentkinji da će, u slučaju njegove pobede na izborima, postaviti posebnog tužioca koji bi ponovo pokrenuo slučaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet