Vikiliks: Demokrate pomogle Trampu da pobedi

Republikanski kandidat Donald Tramp pobedio je u trci za mesto predsednika SAD, zato što mu je to omogućila Demokratska stranka isturanjem za kandidata Hilari Klinton, umesto Berni Sandersa, tvrdi Vikiliks.
Senator Sanders mogao je da porazi Trampa, tvrde gotovo svi analitičari, ali ga je njegova Demokratska stranka sprečila u tome, kada su dali podršku Klintonovoj, koja je postala kandidat te stranke.
 
Vikiliks tvrdi da je establišment Demokratske stranke na sve moguće načine gurao Klintonovu prema nominaciji za predsednika SAD, čime su, dodaje se, omogućili Trampu lakšeg protivnika, s obzirom na brojne skandale u koje je ona upala.
 
Portal, na čijem čelu je Džulijan Asanž, neposredno uoči izbora u Americi objavio je seriju hakovanih e-mailova, koji su napravili ogromnu štetu Klintonovoj, ali i Demokratskoj stranci.
 
Tokom predizborne kampanje u SAD, Berni Sanders je beležio sjajne rezultate u javnosti, te gotovo pa sustigao prednost koju je Klintonova imala nad njim. Međutim, unutrašnjim odlukama demokrata, Sanders je bio prisiljen da se povuče iz trke, pa je Klintonova kasnije poražena od Trampa.
 
"Sanders je, pritisnut iz svoje stranke, povukao svoju kandidaturu, te podržao Klintonovu, ali to nije bilo dovoljno da se glasači uvere da za nju i glasaju", navodi Vikiliks.
  • Cockney Call

    10.11.2016 17:05
    Donald Tramp, američki Šešelj, dear American citizen, nek vam je bog u pomoći.
  • Zivan

    10.11.2016 16:42
    Pre Hilari Klington, Tramp je, u raznim fazama kampanje, eliminisao 16 kandidata. Jeste atipičan, izrazito kotraverzan i ekscentričan, ali je povremeno i lucidan u razmišljanju.
    Berni Sanders se na kraju izblamirao, podržao je Hilari. To je isto kao kada bi neki od vodja pokreta Okupiraj Volstrit podržavao kandidata Goldman Saks banke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.