Ministarstvo hrvatskih branitelja napalo Šerbedžiju

Ministarstvo hrvatskih branitelja žestoko je danas napalo glumca Radeta Šerbedžiju zbog, kako se navodi, njegovih izjava o poslednjem ratu i poručilo mu da taj resor "ima obavezu da čuva vrednosti i tekovine pravednog, legitimnog, odbrambenog i oslobodilačkog domovinskog rata".
"Hrvatski branitelji iz domovinskog rata su branili i odbranili Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskog naroda u Hrvatskoj", navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva.
 
Šerbedžija je nedavno na Beogradskom sajmu knjiga predstavio svoju novu knjigu "Stranac". "Strašno je da ovde ima toliko talentovanih i vrednih ljudi, vrhunskih sportista i umetnika, a da smo ipak uspeli da zaratimo sa sopstvenom braćom. Uz sve te naše divne talente mi smo ostali nekako zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. veka", rekao je tada.
 
Podsetivši da su se Slovaci i Česi razišli dogovorno i u miru, Šerbedžija je dalje rekao: "A što su naši napravili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije - zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci".
 
Napomenuo je i da su ti kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesretnim ljudima kako bi proizveli slepu mržnju među jugoslavenskim narodima.
 
"Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim trenutkom", naveo je Šerbedžija.
  • Stanko

    11.11.2016 07:04
    Glupost
    Napali ga isti oni od kojih je pobegao na zapad.
  • z

    11.11.2016 01:20
    @Perica

    Po tvom rezonu ako ti neko ubije clana porodice ti treba da ga velicas jer je Srbin, jer si "nacionalno svestan", jer on je " tvoj". Zbog ovakvog umobolnog rezona koji je na zalost veoma cest na ovim prostorima se i desava da se svakih dvadesetak godina, u proseku, medjusobno pokoljemo. A i kad vidimo da neko drugi radi nesto neizmerno glupo, kao Hrvati u ovom slucaju, tu smo prvi da se i mi glupiramo, tu smo sampioni...
  • Slavnac

    11.11.2016 00:32
    Patetika
    Šerbedžija politikant, uvek ima iste priče, patetične, kd god hoće da se proba koncert, knjiga ili predstava. Pa te ti ka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.