Tramp razmišlja da za ambasadora u UN postavi otvorenog homoseksualca

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp razmatra mogućnost da za novog ambasadora u UN postavi Ričarda Grenela, homoseksualca koji se otvoreno izjašnjava o svojoj seksualnoj orijentaciji, a da za predsednika Republikanskog nacionalnog komiteta izabere ženu, Ronu Romni Mekdanijel.

Prema rečima neimenovane osobe upoznate s planovima prenosa vlasti, Grenel bi mogao da bude novi predstavnik SAD u najvećoj svetskoj organizaciji, a njegov izbor morao bi da potvrdi i gornji dom američkog Kongresa Senat.

Grenel bi u u tom slučaju bio prvi "otvoreni" homoseksualac na visokom diplomatskom položaju koji je na nivou člana vlade. Grenel je bio portparol američke delegacije u UN za vreme administracije Džordža Buša Mlađeg, a bio je i savetnik za spoljnu politiku republikanskog predsedničkog kandidata Mita Romnija na izborima 2012. 
 
Tramp, takođe, razmišlja i da imenuje liderku republikanaca u Mičigenu Ronu Romni Makdanijel za šefa Republikanskog nacionalnog komiteta. Romni Makdanijel, nećaka Trampovog kritičara i predsedničkog kandidata republikanaca Mita Romnija 2012, bila bi prva žena na čelu Republikanske partije posle više decenija. Ona je izjavila da je planirala da se ponovo kandiduje za šefa republikanaca u Mičigenu, ali da je zainteresovana "za šta god Tramp želi".
 
AP ocenjuje da bi njeno postavljanje za predsednika Republikanskog nacionalnog komiteta bio pokušaj da se pomogne partiji posle izborne kampanje u kojoj je Tramp ponižavao žene.
 
Američka agencija takođe navodi i da bi postavljanje Grenela za ambasadora u UN ublažilo zabrinutost gej zajednice zbog stavova potpredsednika Majka Pensa o istopolnim brakovima dok je bio guverner Indijane. 
  • Andrija Šrek

    15.11.2016 15:39
    ??
    Ja nešto uopšte ne shvatam kakve veze ima kog je pola ili seksualne orijentacije bilo koji političar na bilo kojoj funkciji...I zašto je to interesantno kao vest.
  • Toma

    15.11.2016 01:13
    I?
    U cemu je problem? Koji primitivan teks?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.