VIDEO: Otac ćerke opasao eksplozivom i poslao u samoubilačku misiju

Džihadista pokreta Fateh el Šam (nekadašnja Al-Nusra, ogranak Al-Kaide u Siriji) poslao je svoje ćerke od devet i sedam godina u samoubilačku misiju.
Mlađa devojčica je pre četiri dana poginula u napadu u okolini Damaska, dok su stariju policijske snage sprečile da detonira eksploziv. 
 
Sedmogodišnja devojčica pre nekoliko dana mirno je ušetala u policijsku stanicu u Damasku i pitala da li može da koristi njihov toalet. Nekoliko sekundi kasnije eksplodirala je bomba kojom je bila opasana ispod odeće, a koju je neko daljinski aktivirao. Otkriveno je da su joj eksploziv oko tela opasali roditelji, jer je juče osvanuo video-snimak na kome se vidi kako se pozdravljaju sa ćerkom koju zatim šalju u kravavi pir, tvrde britanski mediji. 
Britanski "Dejli mejl" navodi da se na snimku vidi kako otac ljubi i grli svoje ćerkice, od kojih je jedna raznela policijsku stanicu u sirijskoj prestonici. 
 
Otac "podučava" dva djeteta od sedam i devet godina kako da izvedu samoubilački napad, a zatim im prilazi žena obučena u burku i grli ih, kao da se oprašta. 
 
Na snimku se u pozadini vidi crna zastava sa belim arapskim slovima, koji ekstremista drži u rukama. Obe devojčice ponavljaju parolu "Alahu akbar" (Bog je veliki). 
 
U eksploziji policijske stanice povređeno je desetak policajaca, a jedina koja je poginula jeste devojčica-samoubica.
 
UPOZORENJE: Video sadrži uznemirujuće scene.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet