Sarajevo: Alarmantno zagađen vazduh, uvedena zabrana automobila

Vlada Kantona Sarajevo odlučila je da redukuje prisustvo automobila na ulicama zbog alarmantnog zagađenja vazduha.
Operativni štab Vlade Kantona Sarajevo je danas proglasio "epizodu uzbune", u kojoj su uvedene zabrane koje se odnose na motorna vozila.
 
Ministar prostornog uređenja, građenja i okoline Čedomir Lukić izjavio je da je sutra od 7 sati pa do ponoći u Sarajevu zabranjen saobraćaj za vozila sa poslednjim parnim brojem.
 
"Sva vozila čija se registracija završava brojevima 0, 2, 4, 6, 8 imaju zabranu kretanja po Kantonu Sarajevo. Od ponoći zabrana će se odnositi na neparne brojeve. Narednih dana promena će biti u ponoć i tako dok bude trajala epizoda uzbune", kazao je Lukić.
 
Ova zabrana ne odnosi se na vozila policije, Ministarstva odbrane, javnog gradskog prevoza, taksi vozila, hitne pomoći, vatrogasaca, komunalnih preduzeća, vozila inspekcijskih organa, te vozila sa diplomatskim tablicama.
 
Zbog povećane zagađenosti vazduha u Sarajevu je ranije uvedena mera maksimalnog povećanja kapaciteta gradskog saobraćaja, kao i naredba da sva postrojenja za proizvodnju toplotne energije snage preko jednog megavata, koja koriste prirodni gas, smanje temperaturu za još jedan stepen.
 
Vlada Kantona Sarajevo odlučila je i da se obustavi nastava u školama, ako to bude potrebno, kao i da se rizične grupe stanovništva oslobode radnih obaveza.
  • Zivan

    25.12.2016 07:32
    Novosađani bi trebalo da na vreme preduzmu mere radi poboljšanja kvaliteta vazduha, a ne da ih zadesi situacija slična Sarajevu, odavno poznatom pop magli i i lošem kvalitetu zraka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet