VIDEO: Objavljen selfi snimak napadača iz Istanbula

Turski mediji objavili su "selfi" video snimak muškarca za koga kažu da je u novogodišnjoj noći ubio 39 ljudi u noćnom klubu u Istanbulu.
Na snimku se vidi navodni napadač kako se snima na trgu Taksim, ali nije jasno da li je snimak napravljen pre ili posle napada u diskoteci Reina.
 
Citirajući stručnjake za bezbednost, turski mediji navode da je napadač visoko profesionalni ubica. Stručnjak za borbu protiv terorizma Abdulah Agar izjavio je da način na koji je postupao pokazuje da je "apsolutno ubica i da je verovatno i ranije ubijao ljude".
 
"Napadač je odlučan, veran, praktičan, hladnokrvan ekspert i zna kako da dodje do rezultata. Verovatno je ispaljivao metke u stvarnim konfliktnim zonama", ocenio je Agar.
 
Napadač je i dalje u bekstvu i još nije identifikovan, a Islamska država je preuzela odgovornost za napad. Prema pisanju medija, veruje se da je iz centralnoazijske države.
 
List Haber Turk piše da je napadač pripadnik kineske muslimanske zajednice Ujguri i da je u turski grad Konija došao sa suprugom i dvoje dece.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.