Objavljena uzbuna u Turskoj, blokirani putevi ka Bugarskoj

Turske vlasti su blokirale puteve oko grada Kirklareli u istoimenoj provinciji koji vode ka bugarskoj granici.
Putevi su blokirani iz straha da bi osumnjičeni za napad u noćnom klubu "Reina" u Istanbulu u novogodišnjoj noći mogao da pobegne u Evropu preko Bugarske. Vlasti su objavile visoku uzbunu.
 
Bugarska agencija navodi da je portal Haberler objavio da specijalne jedinice proveravaju automobile koji dolaze i odlaze, kao i putnike na izlasku iz Kirklarelija. 
 
Granični prelaz Derekoj - Malko Turnovo je u pripravnosti i poslato je policijsko pojačanje.
 
Turska policija uhapsila je danas u egejskoj luci Izmiru 20 osumnjičenih pripadnika Islamske države, među kojima je 11 žena, za koje veruje da su povezani s napadom na noćni klub u Istanbulu u kojem je u novogodišnjoj noći ubijeno 39 ljudi. 
 
Povodom navoda da je Turska blokirala granicu sa Bugarskom, bugarska ministarka unutrašnjih poslova Romjana Bučarova je rekla da u toj zemlji na snazi ostaju nepromenjene mere bezbednosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet