Koka Kola tužena zbog dovođenja potrošača u zabludu

Neprofitna asocijacija Praxis project iz SAD tužila je ove sedmice Koka Kolu zbog dovođenja u zabludu potrošača o negativnom dejstvu ovog pića.
Kako se navodi u tužbi, Praxis tereti poznatu kompaniju da u reklamama optužuje nedostatak fizičke aktivnosti za gojaznost, a ne obazire se na činjenicu da u flašici napitka ima oko 12 kašičica šećera, što je skoro duplo od dnevno preporučenog unosa šećera.
 
Neprofitna organizacija navodi da se sve mlađa populacija navodi na Koka Kolu, što dovodi do gojazne nacije, a sve zarad profita. Tužba je podneta Federalnom sudu u Oklandu, Kalifornija. 
 
Gojaznost je vodeći uzrok smrti u svetu, pokazuju istraživanja rađena iz godine u godinu.
  • Terješkova

    06.01.2017 11:00
    Obožavam Coca Colu, to fenomenalno američko ceđeno voće!!
  • Mikan

    05.01.2017 22:44
    Dobar je to napitak
    Onaj ko radi 8 sati na nogama i peške se vraća kući neće se ugojiti ni od kole a ni brze hrane. Lično sam probao i ni grama nisam nabacio. I nije samo kola puna šećera....
  • Sremac

    05.01.2017 21:05
    Ma koka kola je toliko jaka, da čak i lekari reklamiraju je, raznorazni sportisti, obični građani. Džabe tužba, neće biti prva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet