VIDEO: Tri zemljotresa pogodila centralnu Italiju

Tri zemljotresa pogodila su danas u kratkom vremenskom razmaku centralne delove Italije, a potres se osetio i u Rimu gde je u toku evakuacija pojedinih metro stanica.
Poslednji, treći zemljotres bio je i najjači - 5,7 stepeni Rihtera. Registrovan je na 110 kilometara severoistočno od Rima. Prethodno su registrovana dva zemljotresa, jačine 5,4 i 5,6 stepeni po Rihterovoj skali. 
 
Agencije prenose da je prvi potres registrovan u 10:25 sati, a drugi 50 minuta kasnije. Ubrzo potom, usledio je i treći. 
 
Italijanska agencija Ansa navodi da se pojedine metro stanice u Rimu evakuišu iz mera predostrožnosti. Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima. 
 
Prema aplikaciji Lastquake, u poslednjih više od sat vremena Italiju je potreslo šest zemljotresa, od koji su tri jača. 
 
Serija razornih zemljotresa potresla je prošle godine centralne delove Italije. Skoro 300 ljudi poginulo je u zemljotresu u avgustu 2016. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet