Meksiko izručio El Čapa SAD pred Trampovu inauguraciju

Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin "El Čapo" Guzman izručen je iz severnog Meksika u SAD, dan uoči današnje inauguracije Donalda Trampa za novog američkog predsednika.
 
Pozivajući se na izvor iz meksičke vlade Rojters prenosi da je El Čapo upućen u Njujork.
 
Agencija podseća da je Guzman bio na listi najtraženijih vođa narko kartela sve do hapšenja u januaru prošle godine. On je šest meseci pre toga pobegao iz izuzetno obezbeđenog zatvora u centralnom delu Meksika tako što se iskrao kroz više od 1,6 kilometara dug tunel.
 
"Vlada je izručila Guzmana Loeru vlastima SAD", navedeno je u saopštenju meksičkog Ministarstva spoljnih poslova. Vlada je odbila pokušaje "El Čapovih" advokata da spreče izručenje.
 
"Dobro je konačno ga poslati na američku stranu", rekao je neimenovani zvaničnik američke policije koji se nalazi u Meksiku.
 
On je ipak dodao da ne misli da je Meksiko "previše razmišljao" o tajmingu izručenja, dan uoči Trampove inauguracije, ali je ocenio da izručenje narko bosa "svakako nije loša stvar".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.