VIDEO: Eksplozija u nuklearnoj elektrani u Francuskoj, petoro povređenih

Pet osoba povređeno je u eksploziji u nuklearnoj elektrani u Francuskoj.
Do eksplozije je došlo u 10 časova, u elektrani "Flamanvajl" na severozapadu Francuske.
 
Vlasti uveravaju da je sve pod kontrolom i da nema rizika od nuklernog zagađenja.
 
Iz sada još nepoznatih razloga došlo je do pregrevanja ventilatora u odeljenju u kome se proizvodi struja, zbog čega je izbio požar koji je doveo do detonacije u mašinskoj sali. Dva sata kasnije, požar je ugašen. 
 
Petoro od sedam prisutnih radnika u trenutku incidenta je lakše zatrovano dimom, ali, prema informacijama s lica mesta, njihovo zdravlje nije ugroženo. Nije bilo teže povređenih.
 
Iako incident nije direktno povezan s reaktorom, on je, iz predostrožnosti, odmah zaustavljen. U ovoj nuklearki, inače, postoje dva reaktora.
 
Naglašeno je da će zaustavljeni reaktor ponovo početi s radom čim bude zamenjena oštećena instalacija.
 
Nukelarka u Flamanvilu je početa da se gradi 1979. godine, a prvi reaktor pušten je u pogon 1986.
 
  • redakciji

    09.02.2017 15:11
    Taj video je laznjak! Skinite da vas ne tuze za lazne vesti. Rusi su okacili gomilu klipova na yt sa snimcima kojekakvih drugih eksplozija i naslovili kao da je ova iz Francuske.
  • how yes no

    09.02.2017 12:31
    To su u prvi mah rekli i za Fukushimu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.