Đaci blokirali 16 srednjih škola u Parizu

Tinejdžeri u Parizu blokirali su 16 srednjih škola u tom gradu postavljajući zapaljene kante za smeće i improvizovane barikade u znak protesta zbog policijske brutalnosti.
Srednjoškolci, od kojih su neki nosili kapuljače i baklje, prošetali su ulicama istočnog Pariza noseći plakate "Osveta za Tea", mladića koga je prošlog meseca policija silovala pendrekom. 
 
Portparol pariskih škola izjavio da su na snazi dodatne mere obezbeđenja u 103 srednje škole u glavnom gradu Francuske, a policija je saopštila da prati situaciju. 
 
Četiri policajca su optužena da su učestvovala u zlostavljanju Tea, koje je izazvalo višednevne nasilne proteste u siromašnijim četvrtima Pariza. 
  • маркеђани

    23.02.2017 16:30
    Фотка као из Нигерије.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.