"Za dom spremni" i na protestu ekoloških udruženja

Saborski zastupnik i general hrvatske vojske Željko Glasnović je na protestu ekoloških udruženja u centru Zagreba poručio građanima Hrvatske da "svi moraju biti za dom spremni".
Kako prenosi portal "Index.hr", nekadašnji član HDZ-a, a sada nezavisni poslanik, Glasnović je na skupu rekao da se ne sme dozvoliti da državu vode "redizajnirani komunisti, udbaši i perverzno policijsko plemstvo koje je Hrvatsku dovelo do ovakvog stanja".
 
"Rekao bih samo ovo - bog i Hrvati, svi moramo biti za dom spremni! Svi recimo 'ne' ekocidu u Cetinskoj krajini", naveo je Glasnović.
 
Protest ekoloških udruženja iz Splitsko-dalmatinske županije održan je na Trgu bana Jelačića, a protiv izgradnje plinske termoelektrane u Hrvacama i protiv izgradnje Centra za upravljanje otpadom u Opštini Lećevica, za koje smatraju da štete lokalnom stanovništvu.
 
Na skupu je govorio i organizator peticije protiv izgradnje plinske termolektrane u Hrvacama Željko Domazet.  Rekao je da je nepoznata firma VIS VIVA dobila zadatak izgradnje termoelektrane na plin nakon šest godina tajnih priprema tog, kako kaže, "zločinačkog projekta", kao i da je u sprezi sa lokalnim opštinskim vlastima opštine Hrvace, čime je stanovništvo Cetinskog kraja dovedeno pred gotov čin.
 
Na skupu je učestvovalo nekoliko desetina građana Zagreba.
  • alias

    04.03.2017 23:49
    'свако мало'
    Како изгледа, још један изолован инцидент...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.