Svetozar Marović priznao sve

Bivši visoki funkcioner Crne Gore i predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović priznao je sve za šta ga tereti crnogorsko Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala u vezi sa nezakonitim poslovima u opštini Budva.
Marović je, kako je navedeno u sporazumu objavljenom na sajtu Specijalnog tužilaštva čije detalje prenosi današnja podgorička "Pobjeda", priznao da je u toku 2006. u Budvi organizovao kriminalnu grupu s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi.
 
Prema sporazumu o priznanju krivice, Marović je bio šef kriminalne grupe u kojoj su bili bivši predsednici Opštine Budva Rajko Kuljača i Lazar Radjenović, brat, sin i strina Svetozara Marovića - Dragan, Miloš i Mirjana, zatim službenici budvanske opštine Aleksandar Tičić i Novak Klisić, kao i vlasnici i direktori preduzeća "Trejd junik" i "Gugi komerc" Mirko Latinović, Branislav Savić, Dragoljub Milovanović i Igor Trnski. U tom kriminalnom timu još bili su Miloš Vujović i Goran Bojanić.
 
Svetozar Marović je, prema navodima u sporazumu o priznanju krivice, davao instrukcije i podstrekavao na nezakonite radnje. Kriminalna grupa je zloupotrebom službenog položaja u raznim malverzacijama u domenu prodaje opštinskog i državnog zemljišta i u gradjevinskim poslovima oštetila opštinu Budva za više miliona evra. Marović je, takodje, priznao da je Opštinu Budva oštetio prilikom izgradnje poslovnog centra "TQ Plaža", od aprila 2007. do decembra 2010.godine, kao i u vezi sa gradnjom bulevara u Budvi.
 
On će morati da u zatvoru odleži gotovo tri godine, da plati oko 100.000 evra i državi vrati 1.096.000 evra. Marović je maja prošle godine sa Specijalnim tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice, posle čega je pušten iz pritvora u kome je proveo pola godine.
 
Sa specijalnim tužilaštvom su se nagodili i bivši budvanski gradonačelnici Kuljača i Radjenović, kao i brat i sin Svetozara Marovića. Marovićev sin je ove godine napustio Crnu Goru i uzeo je državljanstvo Srbije. On treba da odleži u zatvoru godinu dana, ali upućeni tvrde da ga Srbija sada ne mora izručiti Crnoj Gori, pošto je postao njen državljanin.
  • AA

    10.03.2017 15:33
    kakva kazna
    Pa da. Nagodiš se i dobiješ tri godine. Vratiš 1 milion a ostalo si namirio nekoliko sledećih svojih generacija. Ista priča kao i kod nas.
  • boze imali te

    10.03.2017 14:27
    sto sve ovo dozvoljavas
    Pokrao covek milione ako ne i stotine miliona evra, ukaljao ime i ugled, uvukao rodjenog sina u kriminal i svu rodbinu, nagodio se i vraca milion evra. Eh da sam mladja usla bi u politiku obohatila svu rodbinu i prijatelje a bogami i nepeijatelje otisla na dve tri godine i svakog dana imala ako je dozvoljeno a kad podmazem bilo bi posetioce, nista ne radila , imala i mobinii posebnu hranu, i obezbedila cukununucetove cukun unucice e majko kriva si sto me lose vaspita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.