Evropski sud odlučio: Poslodavci mogu zabraniti nošenje marame na poslu

Evropski sud pravde doneo je odluku da je poslodavcima u Evropskoj uniji dozvoljeno da svojim radnicima zabrane nošenje marame koja pokriva glavu na radnom mestu.
Ipak, ta zabrana "vidljivog nošenja bilo kakvih oznaka političke, filozofske ili verske pripadnosti" moraće se bazirati na internim pravilima kompanije o neutralnoj odeći koja se odnosi na sve radnike. Dakle, ono će važiti samo ako je generalno pravilo kompanija.
 
Sud je ovu odluku doneo u slučajevima dve radnice iz Belgije i Francuske koje su otpuštene jer su odbile da skinu maramu.
 
Ovo je prva odluka suda koja se tiče nošenja marama muslimanki na poslu.
  • servija

    14.03.2017 19:30
    U Serviji su u nekim fabrikama zabranjene gace, a obavezna pelena.
    I radnici se ne zale nego su radosni sto imaju posao. Hoce i subotom.
  • Maja

    14.03.2017 14:49
    To je ok
    Ako ne mogu ja pirsing na obrvi i nosu, ne mogu ni one maramu i to je ok.
  • Igor

    14.03.2017 13:49
    Jos samo da mi zabrane da nosim gace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.