Mafija sada zarađuje na limunu

Organizovane kriminalne grupe u Italiji su povećale interesovanje za kontrolu poslova u poljoprivredi, koja jedina beleži rast tokom dugotrajne ekonomske krize.
Italijanski tužioci i poljoprivredna lobi grupa Koldireti izrazili su zabrinutost zbog povećanja prisustva kriminalnih udruženja i njihove veće kontrole u poljoprivredi i na tržištima hrane, od izvoza limuna u SAD, preko prodaje na veliko do lokalnih lanaca supermarketa.
 
Oni su se zauzeli za nove zakone koji bi omogućili strože kažnjavanje pripadnika mafije za umešanost u poljoprivredne poslove. U izveštaju, koji je predstavljen istražiteljima, poslanicima i policijskim zvaničnicima u sedištu udruženja Koldireti u Rimu, procenjeno je da je prisustvo "agromafije" u poljoprivredi povećano za 30 odsto u 2016. godini u odnosu na prethodnu godinu i da su poljoprivredni poslovi u kojima mafija učestvuje vredni 21,8 milijardu evra.
 
Poznatih italijanskih poljoprivrednih proizvoda ima toliko mnogo da se kriminalna udruženja, a ponekad i pojedini klanovi, bave samo određenim proizvodima.
 
"Ozloglašeni mafijaški klanovi podelili su između sebe poslove u vezi s hranom i kontrolišu proizvode koji su simboli Italije", saopštila je grupa Koldireti. Godišnji izveštaj sačinili su lobi grupa Koldireti, organizacija Eurispes i Fondacija Opservatorija, koja nadgleda zločine u poljoprivrednim poslovima.
  • Realan

    15.03.2017 06:44
    Saučešće Mafiji
    Dobro, ljudi, i Mafija mora na nečem da zarađuje. Šta bi ste vi? Političari su potpuno preuzeli poslove sa narkoticima, mora i Mafija od nečeg da živi. Zna se ko drži trgovinu belim robljem i prostituciju, navijači štancuju tablete po kućama, a šta da radi Mafija?
    Ako ti je Bog dao kljun - daće ti i zrno. Izreka je stara.
  • Slobodan Milojebovic

    15.03.2017 00:06
    Nema se
  • alias

    14.03.2017 23:32
    допуна наслова
    И на Лиманској пијаци.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet