Pronađeno 67 ukradenih slika

Evropska policijska služba (Evropol) saopštila je danas da je u jednom stanu u Beču nadjeno 67 slika ukradenih pre dve godine iz jedne tamošnje vile.
Evropol je naveo da su slike, procenjene na 2,5 miliona evra, medju kojima i dela Oskara Kokoške i Karla Mola, zaplenjene u saradnji sa austrijskom policijom.
 
Portparol policije u Beču Patrik Majerhofer izjavio je da je slike verovatno ukrala medjunarodna banda iz Istočne Evrope.
 
Evropol je dodao da nedostaju četiri slike vrednosti oko 50.000 evra.
  • Mazalo

    16.03.2017 13:13
    @Slikar
    "Da je kojim slučajem bio primljen, možda bi istorija čovečanstva bila manje krvava - barem za jedan veliki rat."

    Ne bi. Suviše važnosti se daje jednom čoveku. Nemačka je i pre Hitlerovog vakta bila zahvaćena kancerom desničarenja i antisemitizma. On je samo ozakonio ono što se kuvalo tolike godine. Imajte na umu da je on na vlast došao sasvim legalno s programom u kojem dosta jasno piše da Nemci neće trpeti "teror Jevreja-boljševika". Dakle, znali su za šta glasaju i opet su ga izglasali. Slično kao i Srblji onomad...
  • Slikar

    16.03.2017 10:51
    Koliko slika su nacisti opljačkali od jevreja, u tom istom Beču? Ne samo u Beču i ne samo slika nego i ostalih umetničkih dela, nakita, nameštaja i sve što im je došlo do ruku, opustošili su im kuće i stanove, njih u logore, a dalje se zna. Većina toga ni dan danas nije pronađena i vraćena potomcima tih ljudi. To je odlično i verno prikazano u filmu "Woman in Gold ", koji je rađen po istinitom događaju.
    Možda su u ovom slučaju lopovi opljačkali lopove.
    Sam Hitler je imao želju da postane veliki slikar, ali evidentno je da nije imao talenta da bi bio primljen na likovnu akademiju. Da je kojim slučajem bio primljen, možda bi istorija čovečanstva bila manje krvava - barem za jedan veliki rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet