Angela Merkel kao Hitler na naslovnici turskih novina

Turski dnevni list Guneš objavio je broj na čijoj je naslovnoj strani nemačka kancelarka Angela Merkel u nacističkoj uniformi, a pored nje je natpis "gospođa Hitler".
Merkel je foto-montažom "odevena" u crnu uniformu i nacrtani su joj karakteristični brkovi koji asociraju na Adolfa Hitlera. Iznad levog ramena urednici su Merkel stavili svastiku. Guneš je turski bulevarski list sa sedištem u Istanbulu, objavljuje se od 1982. godine.
 
Odnosi Berlina i Ankare pogoršani su nakon hapšenja nemačkog novinara turskog porekla Denisa Judželja u Istanbulu, pod sumnjom da je učestvovao u propagiranju terorizma. 
 
Merkel je zatražila od Ankare da oslobodi novinara i da poštuje slobodu medija. Kasnije su vlasti nemačkog grada Hagenaua zabranili nastup turskog ministra pravde Bekira Bozdaga, koji je doputovao u Nemačku uoči održavanja referenduma o promenama turskog ustava, prenosi Sputnik. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet