Erdogan se nada uvođenju smrtne kazne u Turskoj

Turski lider Redžep Tajip Erdogan kaže da posle referenduma o uvođenju predsedničkog sistema očekuje da Parlament odobri uvođenje smrtne kazne u Turskoj.
"Porodice naših palih boraca i porodice naših heroja ne moraju da brinu. Verujem da će Parlament učiniti sve što je neophodno da se posle 16. aprila ponovo uvede najstroža kazna", rekao je Erdogan na jednom skupu.
 
Erdogan, koji, kao predsednik, potpisuje zakone kada ih donese Parlament, rekao da će to učiniti "bez oklevanja". 
 
Turski predsednik je dan posle pokušaja vojnog udara 15. jula 2016. pomenuo eventualno uvođenje smrtne kazne, ukinute 2004. zbog kandidature Turske za prijem u Evropsku uniju. 
 
Odnosi Turske i EU su znatno pogoršani jer je Nemačka nedavno zabranila tri skupa turske zajednice radi promocije referenduma o Erdoganovim ovlašćenjima, što je potom učinila i Holandija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.