VIDEO: Tramp na bilbordu okružen nacističkim svastikama

Na glavnoj aveniji u Feniksu postavljen je bilbord s likom predsednika SAD Donalda Trampa, okruženim oblacima u obliku nuklearne pečurke i nacističkim svastikama.

Nacističke svastike predstavljene su kao oznake za dolar, a vlasnica bilborda kaže da će on tu ostati do kraja Trampovog mandata.

"Mislim da ga mnogi ljudi ovako vide... Ja samo pokušavam da izrazim ono što je, verujem, u glavama mnogih ovih dana", kaže autorka bilborda, umetnica Karen Fiorito.

Fiorito ističe da najviše zabrinjava "ideja diktature, gde stvari idu u izvesnom pravcu".

Međutim, kada se malo bolje pogledaju oblaci u obliku nuklearne pečurke, vide se lica klovnova, dok se na Trampovom reveru nazire -ruska zastava.

"Pokušala sam da unesem mrvicu humora u stvari koje su zapravo mračne i teško prihvatljive", objašnjava umetnica.

Umetnički prikaz na bilbordu poručila je vlasnica bilborda Beatris Mur, koja kaže da su "neka od tih pitanja toliko važna da o tome ne možete a da ne pričate".

Bilbord sa Trampovim likom osvanuo je na glavnoj saobraćajnici u Feniksu u petak, što se vremenski podudarilo sa početkom godišnjeg trodnevnog umetničkog događaja u centru glavnog grada Arizone.

Mur i Fiorito su očekivale oštre reakcije Trampovih podržavalaca, pri čemu je autorka bilborda, kako kaže, dobila pretnje smrću zbog tog prikaza.

"Mnogo je mržnje. Stvari su sada mnogo gore nego što su bile. Samo se nadam da će svi koji su pomogli da se ova poruka postavi biti bezbedni i da ćemo svi kroz ovo proći neoštećeni", zaključila je Fiorito.

Lokalna televizija navodi da ovo nije prvi put da Fiorito i Mur postave kontroverzni bilbord. Naime, one su 2004. postavile bilbord na kojem je bio predstavljen tadašnji američki predsednik Džordž V. Buš u društvu visokih vladinih zvaničnika, uz natpis: "Draga Ameriko, lagali smo te za tvoje dobro. A sada nam veruj".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.