Poljski zvaničnik traži smrtnu kaznu i mučenje zbog silovanja Poljakinje u Riminiju

Zamenik poljskog ministra pravde Patrik Jaki poručio je nakon brutalnog napada na mladi poljski bračni par u Riminiju, u Italiji, kada je ovog vikenda mlada žena brutalno silovana pred očima muža, da će izbeglice u Poljsku samo preko njega mrtvog i zatražio vraćanje smrtne kazne i mučenja prilikom saslušavanja takvih nasilnika.
"Eto vam vaši imigranti. Hoćete ih u Poljskoj? Samo preko mene mrtvog", poručio je na Tviteru Jaki poljskoj opoziciji i poimence vodećim nezavisnim medijima u Poljskoj.
 
Iako je njegov šef, ministar pravde Zbignjev Žobro, koji je u nedelju naredio da se i u Poljskoj povede istraga brutalnog zločina nad dvoje mladih, istakao da je nebitno da li su napadači zaista iz Severne Afrike ili ne, Jaki je napisao da je "za tu stoku" jedina kazna smrtna kazna i da kazna ne sme da se prepusti Italiji. 
 
"Konkretno, u ovom slučaju vratio bih u praksu mučenje", napisao je zamenik poljskog ministra pravde, ali Poljaci povodom tih ksenofobnih izjava nisu propustili da ga upitaju kako to da silovanja, još brutalnijih, ima i u Poljskoj koja nije primila izbeglice i podsetili na Tviteru na najnoviju aferu kada su tokom jula 10 dana zarobljenu u njihovom stanu u Lođu trojica Poljaka silovala mladu Poljakinju, koja je od zadobijenih povreda preminula.
 
Dok je poljska istraga zločina u Riminiju okvaflikovala napad kao posebno okrutno silovanje za koje preti najmanje pet godina zatvora, trojica Poljaka koji su u Lođu namamili 26-godišnju Poljakinju u stan i silovali i iživljavali se nad njom deset dana, dok nije uspela nekako da im pobegne, optuženi su samo za grupno silovanje, za šta im prete niže kazne, najmanje tri a najviše 15 godina zatvora, iako je njihova žrtva od povreda u bolnici umrla.
 
Policija je uhapsila u Lođu svu trojicu tridesetogodišnjaka, ali u zatvoru ja zadržala samo dvojicu, dok je trećem samo naređeno da ne napušta zemlju.
 
Ministar pravde Zbignjev Žobro povodom napada na mlade poljske turiste u Riminiju odbio je da taj slučaj povezuje sa izbegličkom krizom.
 
"Za mene je glavni aspekt tog slučaja to da se odigrao okrutni zločin. I bez obzira na to ko je krivac, naša obaveza je da reagujemo, posebno kada je u pitanju tako strašno silovanje. Reagovao bih isto i da su to državljani bilo koje druge zemlje, uključujući tu i zemlje Evropske unije", kazao je Zbignjev Žobro.
  • zrtva

    28.08.2017 13:13
    Ubiti silovatelje
    Umesto zatvorskih kazni silovatelje treba javno pogubiti vesanjem na gradskim trgovima od strane gradskog dzelata mada licno nemam nista protiv i da zrtva svakom od silovatelja ispali po metak u glavu. Na taj nacin i jedino na taj nacin bi se manje politicki, sudski i policijski mocni silovatelji zaplasili od posledica silovanja. Potpuno je zverski i varvarski zakon kojim drzava stiti silovatelje od zasluzene kazne jer zrtva je cinom silovanja dozivotno kaznjena I uskracena za normalan zivot vec zivi u strahu i sramoti citavog svog zivota uz konstantno ismevanje od strane silovatelja i svih ostalih gradjana a narocito drzave.
  • Anonimus

    28.08.2017 12:03
    Teško je i zamisliti koliko iskreni katolik teško doživljava da mu Arapi " rasture" suprugu.
  • AntiMigrant

    28.08.2017 11:46
    Meni bi bilo draze kada bi se Evropa otarasila miliona Poljskih migranata koji rade za crkavicu, lose rade, bauljaju agresivni i pijani a usput spustaju cene rada i otimaju poslove ljudima u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.