VIDEO: Prvomajski protesti u Parizu prerasli u nerede, paljeni automobili i bacane dimne bombe

Neredi su izbili na prvomajskim protestima u Francuskoj, nakon što su maskirani demonstranti počeli da pale automobile i bacaju dimne bombe.
Iz francuske policije je saopšteno da je među demonstrantima bilo oko 1.200 ljudi koji su nosili crnu odeću i maske i koji su počeli kamenjem i čekićima da razbijaju prozore restorana i kafića, nakon čega su zapalili automobil, što je izazvalo reakciju pripadnika policije, koji su upotrebili suzavac, preneo je "Sputnjik".
 
Mediji su ranije preneli da je danas na stotine demonstranata marširalo ulicama Pariza, u okviru prvomajskih protesta u francuskim gradovima protiv ekonomske politike koju sprovodi predsednik Francuske Emanuel Makron.
 
Neki od učesnika protesta razbili su prozore na objektu restorana "Mekdonalds" u francuskoj prestonici. 
 
Tokom protestnog marša, žene i studenti su nosili antikapitalističke zastave, kao i zastave sa natpisima kao što su "Rizici od remećenja mira", "Hajde da Vladu izbacimo iz šina" i "Makron nam daje mračnu mržnju".
 
  • Mlada partizanka

    02.05.2018 09:32
    Francuska i Engleska biće zemlja proleterska.....Eno ga srp i čekić....tako se slavi Prvi maj...bravo Francuzi
  • Мунгос

    01.05.2018 20:50
    Види се да су Французи еколошки врло писмени. Пале ватру на улици, где нема шуме која би планула од роштиља.
    Требао би неко показати овај пример нашем министру, да се мало научи европским еколошким вредностима

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.