Soroš seli kancelarije iz Budimpešte u Berlin

Fondacija za otvoreno društvo američkog milijardera Džordža Soroša zatvoriće kancelariju u Budimpešti i otvoriće je u Berlinu, saopštila je ta kancelarija.
"Odluka o preseljenju van Budimpešte doneta je jer se mađarska vlada sprema da uspostavi dodatne restrikcije nevladinim organizacijama kroz paket zakona označen kao 'Stop Sorošu'", navedeno je u saopštenju.
 
Orban je poslednjih meseci pojačao svoju nacionalističku retoriku i lansirao kampanju protiv Soroša, američkog milijardera mađarskog porekla kojeg optužuje da promoviše masovnu imigraciju u Evropi jer finansira nevladine organizacije.
  • £+$

    15.05.2018 21:11
    Da nema Soroša i njegovih NVO organizacija sve patriJote bi izgubile vid koliko dugo žive u mraku. Svaka vest objavljena od strane bilo koje NVO u ovoj tamnici od države ima efekta na njih kao i far od auta u mraku. Neprijatno zaslepljujući koji im ujedo pokaže koliko su u zabludi i daleko od istine. A to saznanje jako boli.

  • Vojvosadjan

    15.05.2018 15:56
    Znači sad mi strani plaćenici moramo još dalje po kintu.. Pii jbmt
  • Gagi

    15.05.2018 14:08
    @none
    Bravo za komentar, pravo u centar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.