Pušteni iz zatvora opozicioni političari u Venecueli

Više od 30 aktivista u Venecueli, koje protivnici vlade smatraju političkim zatvorenicima, oslobođeno je iz zatvora u pokušaju vlasti da ujedini tu podeljenu naciju, saopštili su zvaničnici.
Među 39 zatvorenika koji su oslobođeni pod striktnim uslovima, nalazi se i bivši gradonačelnik Danijel Selabos, koji je uhapšen pre četiri godine zbog pozivanja na proteste u gradu San Kristobal, za šta ga je osudio Vrhovni sud u Venecueli.
 
Predsednica parlamenta Delsi Rodrigez nazvala je današnji potez "prvom rundom" i obećala je oslobađanje još zatvorenika.
 
Jedno od predizbornih obećanja venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, koji je ponovo izabran na dužnost 20. maja, bilo je da će među njegovim merama pomirenja biti i oslobađanje zatvorenika zbog dela protiv vlasti. 
 
"Venecuelanci su spremni za otvoren, pošten i konstruktivni dijaloog", napisao je ranije danas Maduro na Tviteru, dodajući da su "vrata otvorena za one koji izaberu put mira i pomirenja". 
 
Pitanje zatvorenika bilo je kamen spoticanja tokom razgovora o pomirenju, a opoziciona liderka Laidi Gomez rekla je da je tokom jučerašnjih razgovora s Madurom bilo reči o okončanju političkog progona. 
 
Maduro je pozvao na oslobađanje nekih zatvorenika, izuzev onih koji su počinili ubistva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet