Državljanin Srbije optužen za krijumčarenje i napad na policajce u Hrvatskoj

Krijumčara ljudi koji je kod mesta Donji Srb, u Hrvatskoj, pobegao od policajaca, zadarska policija osumnjičila je za pokušaj teškog ubistva policajaca i krijumčarenje osoba.
U incidentu u sredu dvoje dece je ranjeno kada je hrvatska policija pucala na kombi koji je prevozio ilegalne migrante.
 
Državljanin Srbije (59) se sumnjiči za krijumčarenje osoba i teško ubistvo u pokušaju na štetu policijskih službenika.
 
Njega su u petak popodne na području Srba uhapsili policajci granične policije Donji Srb, a sumnja se da se dan i po skrivao u šumi u pograničnom području. Njega je danas ispitalo i Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu.
 
Na osnovu prikupljenih dokaza sumnja se da je srpski državljanin u sredu oko 22 sata, upravljajući kombi vozilom austrijskih oznaka, u dva navrata oglušio na upozorenja policije da se radi kontrole zaustavi i potom u predelu Raštele, izbegavajući blokadni punkt i bez namere zaustavljanja, vozilo usmerio prema policijskim službenicima.
 
On je to učinio kako bi begom od policije prikrio da u prtljažnom prostoru, u neljudskim i ponižavajućim uslovima prevozi 30 migranata iz Iranaka i Avganistana koje je uz novčanu naknadu trebalo da prevede na područje uz granicu s Italijom. Nakon što je osumnjičen ispitan, istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu predložio je određivanje istražnog zatvora, navodi se u saopštenju policije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet