SAD napustile sednicu UN zbog Sirije

SAD napuštaju sednicu Konferencije UN o razoružanju u znak protesta zbog toga što Sirija preuzima predsedavanje tim telom.
Američki predstavnik na Konferenciji o razoružanju Robert Vud pre nedelju dana je privremeno napustio zasedanje kada je počelo sirijsko četvoronedeljno predsedavanje. Kasnije se vratio i razmenio verbalne napade sa predsedavajućim. Diplomatska misija SAD u Ženevi je saopštila da će Vud Danas u potpunosti napustiti zasedanje
 
Kritičari optužuju vladu sirijskog predsednika Bašara el-Asada za korišćenje hemijskog oružja u građanskom ratu u Siriji i tvrde da je neprikladno da ona predsedava telom UN. 
 
U svojoj izjavi, Vud je naveo "neprestane pokušaje" Sirije da predsedavanje iskoristi za "normalizovanje režima i njegovog neprihvatljivog i opasnog ponašanja".
  • Петровград

    05.06.2018 14:31
    Сами себе саплићу већ деценијама, а да тога можда нису ни свесни.
  • Kako

    05.06.2018 14:30
    bi
    Kako bi voleo (da je to ekonomski moguće), da celokupan svet okrene leđa Americi i sarađuje bez njih.
    Stavili su veto gde se osuđuju Izraelci koji ubijaju nedužne ne naoružane Palestince-BANDA.
  • Мунгос

    05.06.2018 13:12
    Није ми јасно за чега се САД љути што Сирија тамани ИСИЛ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet