Folksvagen na posao vratio direktora koji nije sprečio izlaganje majmuna dizel-gasovima

Folksvagen je vratio na dužnost jednog od svojih direktora koji je bio suspendovan jer nije sprečio sporno izlaganje majmuna izduvnim gasovima dizel-motora.
Folksvagen na posao vratio direktora koji nije sprečio izlaganje majmuna dizel-gasovima
Foto: Pixabay
Kompanija je saopštila da je direktor za spoljašnje odnose Tomas Šteg vraćen na položaj pošto "nije nađena nikakva pravna nepravilnost".
 
Šteg je izjavio da "duboko žali što nije učinio više da bi sprečio te eksperimente" koje je obavila jedna laboratorija u SAD preko firme koji su osnovali nemački proizvođači automobila.
 
Folksvagen je saopštio da "oštro odbacuje" eksperimente na životinjama.
 
Tokom eksperimenta u Novom Meksiku majmuni makaki su bili do potpune iscrpljenosti izlagani gasovima dizel-motora vozila Folksvegena. Cilj je trebalo da bude da se pokaže da ti gasovi "nisu opasnost po zdravlje", ali testovi nisu dali upotrebljive rezultate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.