Papa Franja izabrao novinara za portparola Vatikana

Papa Franja imenovao je italijanskog novinara Paola Rufinija za šefa vatikanske službe za komunikacije, što je prvi put da se na čelo neke službe Svete stolice nađe pripadnik svetovne zajednice.
Papa Franja izabrao novinara za portparola Vatikana
Foto: Pixabay
Rufini dolazi na mesto upražnjeno od marta meseca, a na kojem se do tada nalazio monsinjor Dario Vigano, koji je bio primoran da podnese ostavku nakon što je pogrešno predstavio pismo bivšeg pape Benedikta Šesnaestog, prenosi danas AP.
 
Rufini je trenutno direktor TV2000, televizije koja prenosi konferencije italijanskih biskupa, a prethodno je radio za državnu televiziju RAI i italijanske listove "Matino" i "Mesađero".
 
Vigano, inače filmski stručnjak, primoran je na ostavku nakon što je selektivno citirao pismo bivšeg pape Benedikta o papi Franji i digitalno manipulisao fotografijom tog pisma.
 
Papa Franja je Vigana, međutim, zadržao u vatikanskoj službi, ali mu je snizio rang, napominje američka agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.