VIDEO: U Švedskoj usred dana ukraden kraljevski nakit

Švedska policija mobilisala je kopnene, pomorske i vazdušne snage kako bi uhvatila lopove koji su iz crkve usred dana odneli kraljevske krune i šar, odnosno kuglu sa krstom.
Krune, koje su pripadale članovima švedske kraljevske kuće iz 17. veka, kralju Karlu Devetom i kraljici Kristini, ukrale su dve osobe koje su upale u crkvu na jugoistoku zemlje. Lopovi su odneli i kraljevski šar, kuglu na čijem vrhu se nalazi krst, koja je simbol kraljevskog autoriteta.
 
Policija je saopštila da su lopovi odneli "predmete neprocenjive vrednosti i velikog nacionalnog interesa".
 
Nakon što su odneli kraljevske dragocenosti juče poslepodne, dok je u crkvi bilo posetilaca, lopovi su skočili na mali motorni čamac, koji je bio ispod crkve i pobegli. Oni su i dalje u bekstvu i pored velike policijske potrage.
 
Krune i šar bili su izloženi u staklenoj vitrini. Kraljica Kristina, koja je vladala od 1632. do 1654. i Karl Deveti, koji je vladao od 1604. do 1611. godine, sahranjeni su sa krunama koje su ukradene, ali su ovi predmeti kasnije izloženi za javnost.
 
Dosadašnja policijska potraga je bezuspešna, a čak nema ni tačnog opisa lopova, kao ni motornog čamca. Policija veruje da su počinioci ostavili čamac, prešli u automobil i krenuli ili na zapad ili na istok u pravcu Stokholma.
 
  • Milo

    01.08.2018 15:21
    Opa
    Crnogorci treba im kruna stare evropske kraljevine da krunisu Mila! Svaki olos i razbojnik se naziva Pink Panter clanom hahahahaha!
  • Bajazit

    01.08.2018 14:22
    Pink Panter? oh nouuii

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet