Italija i Francuska za uvođenje poreza na digitalne usluge

Ministri ekonomije Italije i Francuske poručili su danas da će raditi na brzom usvajanju predloga Evropske komisije o uvođenju poreza na digitalne usluge od naredne godine.
Italija i Francuska za uvođenje poreza na digitalne usluge
Foto: Pixabay
"Pitanje digitalnog poreza je od velikog značaja za građane i obezbediće veću pravičnost i efikasnost", navodi se u zajedničkom saopštenju italijanskog ministra ekonomije Đovanija Trija i njegovog francuskog kolege Bruna Le Mera.
 
Takođe su dogovorili da će raditi na postizanju brzog napretka u usklađivanju stopa korporativnih poreza u Evropi.
 
Ministri navode i da će kao prioritet postaviti unapređenje bankarske unije s ciljem garantovanja veće stabilnosti, rasta i radnih mesta u evrozoni, kao i formiranje budžeta evrozone kako bi se osigurala veća stabilnost i usklađenost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet