Farmaceutska kompanija povećava zalihe lekova uoči Bregzita

Farmaceutska kompanija Sanofi počela je da povećava zalihe lekova u Velikoj Britaniji kao deo priprema za vanrednu situaciju u slučaju kašnjenja u isporukama pošto Velika Britanija izađe iz Evropske unije.
Farmaceutska kompanija povećava zalihe lekova uoči Bregzita
Foto: Pixabay
Direktor u Sanofiju Hugo Fraj rekao je da je neizvesnost u pregovorima o Bregzitu dovela do planova u slučaju da ne bude dogovora Londona i Brisela.
 
U Velikoj Britaniji raste zabrinutost da bi moglo doći do Bregzita bez dogovora, čime bi se naglo prekinulo 40 godina saveza i pokrenule carine i granične provere koje bi mogle odložiti isporuke robe - od hrane i goriva do odeće i automobila.
 
Pored toga postoji strah da bi Velika Britanija mogla izaći iz evropskih sporazuma koji pokrivaju oblasti kao što su avijacija ili lekovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet