Radnik krao, gazda kažnjen za ponižavanje

Vlasnik firme u gradu Vajtem u Eseksu, koji je uhvatio svog radnika u krađi, potom mu okačio natpis "lopov" i tako ga sproveo do policije, sada će morati da plati kaznu zbog ponižavanja.

Vlasnik firme u gradu Vajtem u Eseksu, koji je uhvatio svog radnika u krađi, potom mu okačio natpis "lopov" i tako ga sproveo do policije, sada će morati da plati kaznu zbog ponižavanja.

Radnik Mark Džilbert je ukrao od svog gazde Sajmona Kremera 845 funti (oko 900 evra). Naime, ovaj 40-godišnjak, otac troje dece, krivotvorio je ček na tu sumu i naplatio ga.

Kada je gazda otkrio prevaru, uzeo je karton i na njemu napisao: "Lopov. Na putu do policijske stanice ukrao sam 845 funti". Taj natpis je potom okačio kradljivcu na vrat i tako ga dopratio do policije. Slike su osvanule u lokalnim medijima... Sve se dešavalo u oktobru 2008. godine, a priča je dobila epilog na sudu.

Radnik je pušten iz policije, a gazda je bio taj koji je odgovarao pred sudom, na osnovu prijave kradljivca. Odluka suda je bila da plati 5.000 funti odštete svom radniku, jer ga je ponižavao. Osim toga, Sajmon Kremer (47) će morati da plati i 8.000 funti na ime sudskih troškova.

"Mislim da je odvratna i sama činjenica što je njemu dozvoljeno da me tuži, a prethodno je on mene pokrao! Nemam nameru da mu dam ni peni! Ceo ovaj slučaj mi se zgadio. On je meni ukrao novac, a sada ja još njemu treba da platim", izjavio je rezignirani Kremer.

U međuvremenu, poniženi radnik se odselio u Bristol. O celom slučaju sada kaže: "Žao mi je tog čoveka, poštujem ga, ali mora da plati za ono što mi je uradio. Verovatno sam to, na neki način, i zaslužio, ali nisam ukrao novac, sve sam mu vratio".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet