Potraga za državljaninom Srbije zbog ukradenog nakita iz Duždeve palate

Hrvatska i italijanska policija intenzivno tragaju za Draganom Mladenovićem, državljaninom Srbije za kog se sumnja da čuva nakit vredan tri miliona dolara koji je ukraden iz Duždeve palate u Veneciji.
Do sada su uhapšena četvorica Hrvata i jedan srpski državljanin zbog sumnje da su kao članovi organizovane grupe "Pink panter" ukrali dragocenosti.
 
Privedeni su Goran Petrović i Vinko Tomić (za kog se sumnja da je organizator pljačke), Vladimir Đurkin, Želimir Grbavac i Zvonko Grgić.
 
Nakit je ukraden 3. januara iz privatne kolekcije vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža".
 
Ipak, italijanski tužilac je izrazio sumnje da će uopšte pronaći ukradene dragocenosti.
 
"Mnogo vremena je prošlo od krađe, a nade da se pronađe nakit nisu velike", kazao je venecijanski tužilac Bruno Čerči, a prenosi "Blic".
 
Zanimljivo je da su lopovi ostavili deset puta skuplju ogrlicu, a istražitelji pretpostavljaju da su time hteli da onemoguće da se odmah nakon paljenja alarma uoči gde je i šta je ukradeno. Uz to, italijanska policija pretpostavlja da su lopovi imali pomagača insajdera, ženu zaposlenu u palati, koja je ostavila otvorenu vitrinu kako bi se alarm aktivirao što kasnije, a lopovi lakše došli do svog plena. Ona je Italijanka i privedena je na saslušanje, navode strani mediji.
  • Hmm

    13.11.2018 08:56
    Bratstvo i jedinstvo
    Kao takvo. Nek pljačkaju smrdljive kapitaliste.
  • Dule

    13.11.2018 08:09
    srecno
    ti bilo srbine, dosta mi je tog arapskog pro...eravanja....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.