London i Brisel postigli sporazum o Bregzitu

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva sastaće se sutra posle podne radi razgovora o Bregzitu, nakon što su se Velika Britanija i EU saglasili oko nacrta teksta sporazuma o izlasku Britanije iz Unije.
London i Brisel postigli sporazum o Bregzitu
Foto: Pixabay
Ministrima će dokument biti dat pre sednice da bi ga pročitali, navedeno je u saopštenju kancelarije britanske premijerke Tereze Mej.
 
Ranije danas su britanski i irski mediji javili da su britanski i evropski pregovarači postigli sporazum o Bregzitu u vezi sa osnovnim spornim pitanjem – irskom granicom.
 
Kako je javila irska državna televizija RTE, dve strane saglasile su se da granica i dalje nema carinu i druge prepreke.
 
Britanija treba da napusti EU 29. marta sledeće godine.
  • Zivan

    13.11.2018 21:43
    Baš me zanima kako će funkcionisati rešenje u vezi sa granicom koja bi trebalo da postoji, a neće je biti. Inače, krajnje je vreme da VB napusti Evropsku Uniju, tako su glasali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet