Održan "Montenegro prajd" u Podgorici

U Podgorici je pod sloganom "Ne ljubimo lance" održana šesta povorka LGBT, koju su zajedničkom šetnjom kroz centar grada podržali pojedini predstavnici izvršne vlasti i drugih državnih institucija, političkih partija, nevladinih organizacija i medija.
Održan "Montenegro prajd" u Podgorici
Foto: Pixabay
Organizator "Montenegro prajda", NVO "Kvir Montenegro" je ukazala da će se uskoro pred poslanicima naći predlog Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, a pred Vladom nova petogodišnje Strategija za unapređenje kvaliteta života.
 
Danijel Kalezić iz organizacije "Kvir" je pozvao poslanike da podrže taj zakon, a Vladu da što pre usvoji strategiju. "Ne može i ne sme biti bilo kog izgovora da se ne podrži ovaj zakon", kazao je Kalezić pred okupljenima, među kojima su bili i retki poslanici Skupštine Crne Gore.
 
Organizatori su pozvali pravosudnu vlast da napade na LGBT osobe kvalifikuje kao "zločin iz mržnje".
 
Podršku "prajdu" su dali, i s LGBT prošetali osobama centrom Podgorice, direktor Uprave policije Veselin Veljović, predstavnici Ministarstva pravde, kancelarije Ombudsmana, pojedini poslanici Skupštine Crne Gore, predstavnici civilnog sektora i novinari.
 
Reakciju podrške i aplauz okupljenih izazvala je majka jedne od organizatorki parade kada je izašla na binu i zagrlila devojku koja je svoje obraćanje učesnicima završila u suzama.
 
"Moje dete je isto kao i tvoje i ja je volim", poručila je majka Marije Jovanović, organizatorke parade. Zbog "Montenegro prajda" glavne saobraćajnice u širem gradskom jezgru su bile zatvorene za saobraćaj od jutros u šest sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet