Mej: Odlažemo za sutra planirano glasanje o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je danas poslanicima da odlaže za sutra zakazano glasanje o Bregzitu u parlamentu, zbog neslaganja britanskih parlamentaraca koji prete da će odbaciti predlog.
Mej: Odlažemo za sutra planirano glasanje o Bregzitu
Foto: Pixabay
"Odložemo glasanje za sutra", rekla je Mej.
 
Ona je dodala da su britanski poslanici i dalje protiv rešenja vezanog za uspostavljanje fizičke granice između britanske pokrajine Severna Irska i Irske. Britanska premijerka je rekla da je njen predlog sporazuma o razlazu Britanije i EU i dalje "najbolji sporazum o kojem može da se pregovara".
 
Ona je pred članovima parlamenta rekla da je za svaki sporazum o Bregzitu potreban kompromis.
 
Sporazumu koji je Mej postigla s EU protivi se značajan deo njenih konzervativaca, opozicione partije laburisti i liberaldemokrate, kao i Škotska nacionalna partija, zbog čega su bile minimalne šanse da dogovor prodje britanski parlament. Očekivalo se da će Mej pokušati da ubedi poslanike da podrže dogovor sugestijom da bi sporni deo u vezi sa Severnom Irskom mogao biti promenjen. Evropski sud pravde danas je presudio da Velika Britanija jednostrano može odustati od odluke o Bregzitu, koja je usledila pošto je pre dve godine u Velikoj Britaniji 51,9 odsto izašlih glasalo za izlazak, a 48,1 odsto za ostanak u EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet