Švedska zabranila pušenje na dečijim igralištima i drugim javnim mestima

Švedska je uvela zabranu pušenja na pojedinim javnim otvorenim mestima, uključujući igrališta za decu i perone železničkih stanica.
Švedska zabranila pušenje na dečijim igralištima i drugim javnim mestima
Foto: Pixabay
Parlament je glasanjem usvojio zabranu koja stupa na snagu 1. jula 2019. godine. Istovremeno, biće zabranjeno i pušenje u restoranima na otvorenom i na ulazima u kabine za pušače.
 
U Švedskoj je pušenje trenutno dozvoljeno u odvojenim pušačkim zonama na većini radnih i javnih mesta.
 
Prema zvaničnim podacima, samo 11 odsto od 10 miliona Šveđana pušilo je svakodnevno tokom 2016. godine, a oko 10 odsto povremeno.
 
Švedska je 2005. godine zabranila pušenje u kafićima i restoranima.
 
Prema novom zakonu, cilj je da zemlja bude potpuno bez duvanskog dima do 2025. godine.
  • Tihi

    13.12.2018 12:47
    Ahaha
    Zato nije zabranila Drogiranje ovdje je " normalno" da setate parkom a 2 se lika bodu u venu u sred bjelog dana imaju i klupe za to napravljene ,smrcu u lokalima isto ,ali zato cigaretu kad vide prete ti prstom,ali sve ce to ovi sto su dosli Ispraviti i srediti po svojim zakonima jedva cekam nasi iz Sirije,Libije,iraka,tunisa,irana,Afganistana,Sudana itd itd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.