Radnici Amazona u Nemačkoj počeli štrajk

Radnici dva distributivna centra Amazona u Nemačkoj stupili su u štrajk nezadovoljni uslovima rada i to sedam dana pre Božića.
Novinska agencija DPA javlja da su radnici u Lajpcigu, na istoku Nemačke, i Verneu, na zapadu zemlje, stupili danas u štrajk.
 
Sindikat radnika "Verdi" saopštio je da radnici Amazona primaju niže plate u odnosu na zaposlene u sektoru maloprodaje i isporuke pošiljki u Nemačkoj.
 
Amazon je ranije saopštio da njihovi radnici primaju relativno visoke plate za ovaj sektor.
  • @rodoz

    17.12.2018 19:28
    Koliko te plaćaju privatnici da ubeđuješ ljude u to?
  • mosfet

    17.12.2018 14:32
    Ovi su gledali South Park :D
  • rodoz

    17.12.2018 12:40
    E ovo se zove dostojanstvo kada kod privatnika mogu da strajkuju, za bolje uslove i vecu zaradu , kod njih je to i standard prica, nego sta ako se ovde ljudi pobune kod privatnika i pocnu strajk(kod nekog jarana-zeme) letece iz firme kao kuferi.Zalosno je sto ovo nije i kod nas potreba za i teznja ka boljem, zbog toga
    Srbija i jeste tamo gde se nalazi negde u srednjem veku, po pravima radnika NULA! Daleko smo i od 19-tog veka kada je pocela ozbiljnija borba za radnicka prava po civilizovanom svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet