Papa pozvao biskupe da ne koriste marketing da bi povratili vernike

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je američke biskupe da ne koriste "marketinške" tehnike da bi povratili poverenje vernika posle skandala o pedofiliji koji je posebno pogodio Katoličku crkvu u SAD.
Papa pozvao biskupe da ne koriste marketing da bi povratili vernike
Foto: Pixabay
"Vraćanje poverenja u Crkvu zahteva poseban pristup i to ne može da se reši proizvoljnim dekretima, novim komisijama ili poboljšanjem rada kao da smo neki odsek za ljudske resurse", naveo je papa u pismu američkim biskupima.
 
Franja je dodao da je poverenje u Crkvu "veoma poljuljano zbog grehova i zločina, posebno u želji da se ta dela prikriju", navodeći da ne treba pronalaziti rešenja u kojima su "neki dobitnici a neki nisu".
 
Papa je naveo da sveštenici treba da se oslobode potrage za "oblicima lažnog, površnog i uzaludnog trijumfalizma" i dodao da se treba hitno odreći svih "marketinških i strateških računica" u cilju nekog uzaludnog priznavanja.
 
Američki biskupi se od 2. do 8. januara nalaze u duhovnom povlačenju koje je sugerisao papa, kako bi se molili i razmislili kako da najbolje odgovore i reše skandal seksualnog zlostavljanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet