Prijave protiv organizatora skupa "Podrška Pravdi za Davida" u Banjaluci

Policijska uprava Banjaluka podnela je Osnovnom sudu u Banjaluci zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tri osobe koje su bile organizatori javnog skupa "Podrška Pravdi za Davida".
Pokretanje postupka policija je tražila protiv Pavla Kneževića, Bojane Gajanović i Anje Grubačić.
 
– Organizatori javnog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, te su nakon održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajnine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu – rekli su u banjalučkoj policiji.
 
Oni dodaju da su organizatori zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održavali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbeđuju, ispred objekta RTRS i stambene zgrade u kojoj živi patolog Željko Karan.
 
- Na više lokacija potpuno su blokirali i obustavljali saobraćaj, a zatim na parkingu u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa – istakli su u policiji, piše Srpskainfo.
 
Takođe, organizator javnog skupa nije obezbedio red i mir na javnom okupljanju. što je za posledicu imalo činjenja više prekršaja, dodaje se.
 
- Nastavljamo rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja po Zakonu o javnom okupljanju, kao i na identifikovanju i drugih osoba koje su učestvovale u činjenju prekršaja i krivičnih dela – rekli su u PU Banjaluka.
  • marko

    05.01.2019 08:36
    mihajlo konjino sram te bilo i tebe i obraza kao đon. momka su silovali i ubili, a vlast skriva počinioce i proganja one koji traže pravdu!? to nekome smeta!? g... od čoveka!
  • Mihajlo

    05.01.2019 00:17
    Republika Srpska
    Vreme je bilo da se u Banja Luci zavede red i taj prelepi grad idealan za život vrati u normalno stanje. Kao što je sada iz dana u dan sve jasnije da se u pozadini protesta u zadnjijh 4-5 meseci ustvari krila ideja o novom 5.oktobru, sklanjanju Milorada Dodika s političke scene i na kraju - ukidanje Republike Srpske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.