VIDEO: Zabarikadirala se na aerodromu jer se plaši da će je porodica ubiti

Devojka iz Saudijske Arabije zabarikadirala se na aerodromu na Tajlandu.
Tvrdi da je pobegla od nasilnog rođaka i da će biti ubijena ako se vrati kući.
 
Njene tvrdnje privukle su pažnju boraca za ljudska prava.
 
Mlada Rahaf Mohammed al-Qunun (18) nameravala je da zatraži azil u Australiji, ali joj je saudijska ambasada u Bangkoku juče zaplenila pasoš i tako joj onemogućila nastavak kretanja.
 
Devojka se trenutno nalazi u jednoj sobi u tranzitnoj zoni aerodroma i suočava se s deportacijom u Saudijsku Arabiju. Tajlandski migracijski službenici rekli da će biti vraćena danas.
 
Na snimku objavljenom na društvenim mrežama al-Qunun je rekla da neće napustiti sobu sve dok se ne sastane sa zvaničnicima UN-a.
 
Pojasnila je da je pobegla od fizičkog i psihičkog zlostavljanja svojih rođaka i da se boji kako će je rođaci nakon povratka kući staviti u izolaciju ili čak ubiti.
 
"Moja porodica je ekstremno konzervativna pa su me tako jednom zaključali u jednoj tamnoj prostoriji na šest meseci samo zato jer sam se ošišala", rekla je al-Qunun za AFP.
 
  • Pustinjski banderas

    07.01.2019 13:24
    Ocekivano
    Ah, ako porodica i nije bila planirala da je ubije, nakon ovog, kako oni vide, sramocenja porodicnog imena, to ce postati prilicno verovatna opcija...
    Sta reci za tu religiju mira i tolerancije, gde zene imaju najvecu vrednost, za te saveznike SAD, koji ponekad ubiju pokojeg novinara, ali sta ces, oruzje i nafta su br. 1, ostalo su sitnice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet